שבו"ש בישיבת רעותא!

שנה חדשה מתחילה ועמה המחשבות היכן ללמוד בשנה הבאה. למרות המצב, ברוך ד' אפשר לבוא לשבו"ש. מוזמן ממש לבוא לשבו"ש כבר עכשיו!
 
מוזמן למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם האפשרי!

 כמה מלים על שיעור א' בישיבה:

שיעור א' ובאי בית המדרש החדשים נכנסים בשנתם הראשונה לשיעור 'עולם הרוח' עם הרב נתן אופנר, ראש הישיבה, שמתקיים שלוש פעמים בשבוע. 'עולם הרוח' היא מערכה שנבנתה (ועודנה נבנית ומתחדשת בכל שנה ושנה) בידי הרב נתן, שמטרתה ליצור מבואות ויסודות בריאים ועצמאיים בדרכנו אל מפגש עם עולם רוחני. השיעור מאתגר הנחות יסוד לגבי מרכזיותם וחיוניותם של ממדי הרוח שבמציאות, ופותח פתחים לכניסה עמוקה וכנה לעולם רוחני שהוא מצד אחד חי, קיים ובלתי תלוי, ומצד שני חיוני וקיומי מתמיד.

מקורות השיעור רבים ומגוונים, ויונקים באופן רחב ועמוק משדרות התורה והרוח של עם ישראל לדורותיו, החל בספרי הראשונים, דרך ספרי המהר"ל, רמח"ל, גדולי החסידות והגר"א – וכלה בתורת הרב קוק זצ"ל.

לצד המערך של עולם הרוח, לימוד האמונה בישיבה נוכח ומשמעותי מאוד, והוא בא לידי ביטוי במגוון שיעורי אמונה נוספים שמועברים על ידי שאר הרמ"ים בישיבה, וכמובן בחברותות ובלימוד עצמאי.

שיעור א' בישיבה היא קבוצה קטנה שלומדת יחד גמרא בעיון בעמל ובשמחה, יחד עם הרב אלקנה ויצן, ר"מ שיעור א'. השנים של גיל התיכון מתאפיינות לעיתים בחוסר פניות זמנית, רגשית ורצונית ללימוד תורה בכלל, ולימוד גמרא בפרט. הבחירה להקדיש את היום ללימוד תורה בדגש משמעותי על לימוד גמרא בעיון, פותחת ממדים חדשים של עניין, סקרנות ורצון ללמוד ולהעמיק. הרצון והעקשנות להבין ולהפנים באמת, לצד האמון בתהליך בסבלנות גדולה, יוצרת מצע ייחודי ויוצא דופן לגדילה וצמיחה מתוך המפגש עם התורה.

בדיוק מהסיבה הזו הלימוד העיוני תופס מקום מרכזי יותר בסד היום של בית המדרש (סדר בוקר וצהריים), כשלצידו לימוד הבקיאות מקבל את מקומו הראוי והחשוב (סדר ערב).

הפורום המצומצם מאפשר לימוד איכותי, סבלני, שלא רק מקנה כלים משמעותיים ללימוד, אלא גם מצמיח מרכז חדש לעבודת ה'.

בשונה מישיבות רבות אחרות, הישיבה לא מתאפיינת בחיי חברה שמתרכזים בשיעור ספציפי (כלומר בקבוצת גיל). מספר מצומצם יותר של אנשים, במגוון גדול של גילאים ורקעים, והמון המון עין טובה ונתינת מקום, יוצרים מצד אחד מרקם חברתי אוהב, משפחתי ורב-גילאי, ומאידך מרחב אישי המאפשר לכל אחד ואחד ללכת בדרכו הייחודית והעצמאית. גם שיעור א' משתלבים בחן ובכיף במרקם החברתי המיוחד והעדין שיש בישיבה.

ה'ביחד' המיוחד שיש בישיבה, מתבטא לא רק בממד החברתי אלא גם בפן של השיתוף והשייכות לעולם לימודי ורוחני – קיימות חברותות רבות בישיבה המורכבות מאנשים מגילאים שונים.

התפילות בישיבה, בימי חול ובמיוחד בשבתות וחגים הם חוויה רוחנית אמיתית ואחד הדברים המייחדים את הישיבה ונשארים גם בלב הבוגרים לאורך שנים ארוכות. יחד עם התפילות ישנה בישיבה עבודת התבוננות תמידית בקדושת הזמן המתחדשת, והתכווננות נפשית ורוחנית לכל חג ומועד בהתאם לאופיו ולמהותו. בישיבה התפתח עולם מוזיקלי רחב, המתבטא בעיסוק נרחב בשירה ובנגינה, במסגרת התפילות וסעודות השבת, ובכלל בכל פינה בישיבה.. השירים והניגונים מוסיפים הרבה שמחה ועומק לחיים בישיבה.

מתוך רצון לאפשר לכל בחור להתגייס במסלול שמתאים לו, מבחינת זמן הגיוס ומשך השירות, יש בישיבה שני מסלולים – ישיבה גבוהה וישיבת הסדר, כאשר ניתן גם לשלב בין המסלולים. כמו כן הישיבה מעודדת את מי שמתאים לו להתגייס לשירות מלא של 3 שנים ויותר, ומלווה אותו לאורך כל מהלך השירות.

שבוע ישיבה

בשביל להכיר מקום, צריך להגיע אליו לביקור משמעותי. מומלץ להגיע לפחות ליומיים-שלושה כדי באמת לחוש את המקום, לנשום את האוויר שלו, לפגוש את התורה ואת האנשים שחיים בו. בסופו של דבר כמות הזמן שאנו מקדישים למשהו תשפיע מאוד על הפניות הנפשית לפגוש אותו, ורק מפגש משמעותי יסייע לי לדעת איפה הרצון שלי עומד ביחס למקום.

מבנה השבו"ש – לצד ההיכרות הפשוטה עם התורה, האנשים והנוף, ולקיחת חלק בסדר היום בבית המדרש, מתווספים לשבו"ש גם האלמנטים הבאים: שיחה פותחת עם אחראי שבושי"ם, שיחה/ראיון עם הרב נתן (ראש הישיבה), לימוד עם אחד הר"מים, וחברותות עם לומדי בית המדרש ועוד.

לתיאום שבוע ישיבה:

הלל – 050-636-4748

דרכי הגעה לישיבה:

להגעה מירושלים או גוש עציון– לקחת אוטובוס לקרית ארבע (380, 381, 382, 383, 440 – האוטובוסים יוצאים מתחנה מרכית ירושלים ועוברים בצומת הגוש), לרדת בתחנת הדלק ולקחת אוטובוס (50, 52) או לתפוס טרמפים למושב כרמל. שימו לב שכל טרמפ שמגיע ליישובי מזרח ההר (מעון, סוסיא, יתיר וכו') עוזר לכם, חוץ ממעלה חבר.
להגעה מבאר שבע– קו 250 מתחנה מרכזית באר שבע
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן